Invändiga produkter

Persienner

Persienner är ett flexibelt och effektfullt sätt att skärma av från solljus. Vill du bara ha in lite ljus vinklar du persiennlamellerna lite grann. Vill du ha helt mörkt vinklar du dem så mycket det går. Och vill du låta solen flöda in i rummet drar du upp persiennen helt och hållet.
 
Våra persienner är en helt och hållet måttbeställd produkt och finns i aluminium, trä och så kallad livsstil som kombinerar trä och aluminium i spännande design. Dessutom finns aluminiumpersienner som Luxaflex® Ondulette® i olika utskurna mönster, Luxaflex® Variozone™ som gör det möjligt att dela in avskärmningen i sektioner och Luxaflex® Lightline med sin speciella design som stänger ute oönskat ljus som annars strilar in genom snörhålen och Nyhet! Luxaflex® Megaview™ som dubblar din utsikt när du öppnar lamellerna.

I vår måttbeställda kollektion väljer du mellan flera olika kulörer och nyanser, mönster, lamellbredder, stegband och betjäningsmöjligheter. De mest populära färgerna är vit, grå och silver. Andra vanliga val är beige och svart. Men många väljer även starkare färger som fuchsiaröd, marinblå, röd och brun. Vill du kan du skapa en kontrastfull effekt genom att välja två olika färger i en och samma aluminiumpersienn.

 

Våra persienner går att få med vridstång/snördrag, kedjedrag och motor och finns i olika typer för att passa ditt behov och fönster.

Alla våra olika färger finns presenterade i vår måttbeställda kollektionsbok som du finner i butik. Där gör du också din beställning.

Plisségardiner

Plisségardinen är unik i sitt utförande vad gäller möjligheten att reglera produktens avskärmningsläge. Med en så kallad uppspänd plisségardin kan du exempelvis avskärma nerifrån och upp eller både neråt och uppåt. En altandörr kan du till exempel skärma av enbart på mittsektionen medan du har fri in- och utsikt både uppe och nere. Vill du skärma av hela altandörren går det också bra. Plisségardinen fungerar dessutom utmärkt till ett vågrätt takfönster som du vill kunna skärma av. Du ska då välja en plisségardin med wirefunktion och motor eftersom produkten kan bli svår att nå.
 
Plisségardinerna finns i flertalet färger och kvalitéer, vilket gör att du kan antingen matcha all inredning eller bryta av.

Lamellgardiner

 
Lamellgardiner förenar funktionellt solskydd med dekoration och ger en härlig textil känsla i stora fönsterpartier. Lamellgardinens stora variation gör att ditt fönsterparti kan vara indelat i flera mindre fönster, och varje fönster kan ha sin separata skena med lameller, dessutom kan fönstret vara snedlutande, så kallat skråfönster. Inte nog med det! Du kan dessutom få lamellerna i olika färger! Lamellgardinen  är också utmärkt som rumsavdelare.

Ett fönster är inget måste för lamellgardinen – häng den till exempel i ett större rum som avdelare eller skapa en snygg avskärmning i hallen för att dölja kläder och skor.

Rullgardiner

 
Rullgardiner är nu en helt och hållet måttbeställd kollektion uppdelad i: mönstrade, enfärgade och mörkläggande & tekniska vävar.

Du väljer mellan olika vävar, avslutningar, fasoneringar, kantband och dragknoppar. På så sätt designar du din egen rullgardin. Du kan även få din rullgardin i eget tygval, läs mer om eget tygval under Om Produkten. Våra rullgardiner går att få med sidodrag, fjäder och motor och finns i olika typer för att passa ditt behov och fönster. Sidodraget går att få i vit, stål och svart. Alla vävar i vår måttbeställda rullgardinskollektion går att beställa som panelgardiner.

Alla våra olika vävar finns presenterade i vår måttbeställda kollektionsbok som du finner i butik. Där gör du också din beställning.

Silhouette

 

Silhouette är en exklusiv gardin för dig som kräver modern flexibilitet och en känsla av lyx i ditt hem. Nyskapande Luxaflex Silhouette bygger nämligen på en genial konstruktion av mjukt roterande vävlameller mellan två svagt genomskinliga vävar.

 

Stämningsfullt ljus med Silhouette

Skapa ändlöst med varierande stämningar genom att luta vävlamellerna för att släppa in mer eller mindre ljus i rummet, likt en persienn. De två svagt genomskinliga vävarna mjukar upp ljuset på ett skönt och behagligt sätt innan det når rummet. Vill du höja upp hela gardinen så gör du det, likt en rullgardin. En helt unik gardinlösning som går att få i färgskalans alla vackra basfärger.